Çizilen Telefon Ekranı Nasıl Düzeltilir?

 

Çizilen Telefon Ekranı Nasıl Düzeltilir?

Telefon ekranları çeşitli sebeplerden dolayı çizilebiliyor. Cep telefonu ekranı çizilenler ekran çizikleri için telefon ekranındaki çizikler nasıl giderilir ?, Telefon ekranı nasıl onarılır ?, Telefon ekranındaki çizikler nasıl yok edilir ? Gibi sorular sorarak bu sorunun çözümünü araştırıyor. Telefon ekranındaki çiziklerden en kısa yolu telefon ekranını değiştirmek. Ancak ekranlar oldukça pahalı.

Bu yazımızda telefon ekranındaki çizikleri gidermenin yollarını derledik.

Evde bulabileceğiniz malzemelerle telefon ekranındaki çiziklerden kurtulmanız mümkün. Fakat bu yöntemlerin tamamen başarılı olacağını söylemenin garantisi yok. Sadece bu yöntemlerle ekrandaki basit çiziklerden kurtulabilirsiniz. Öncelikle bu yöntemleri denemeden önce telefonu kapatın ve telefonunuzun pili çıkıyorsa çıkartın. Kulaklık ve şarj girişlerini kapatın. Tekrar belirtmek gerekir ki bu yöntemler büyük çatlaklar için çözüm değildir. Sadece küçük çaplı çizikler için çözüm olabilir.

Telefonun Ekranı Çizildi Ne Yapmalıyım ?

Bu soruyu sormaya başladıysanız çizilmiş ekran için aşağıda paylaştığımız yöntemleri denemelisiniz.

Ekran çizikleri geçer mi ?

Telefon ekran çizik giderme yöntemleri arasında en bilineni, karbonattır. Her evde kolaylıkla bulunan karbonat sayesinde ekrandaki küçük çizikler saniyeler içinde kaybolur. Hem cam hem de plastik yüzeylerde sıklıkla kullanılan bu yöntem ile kusursuz bir ekrana sahip olabilirsiniz.

çizik telefon ekranı onarma
Ekran çizikleri,Çizilen Telefon Ekranı Nasıl Düzeltilir?

Ekran Koruyucu Çizikleri Kapatır Mı ?

Ekran koruyucular ekranın üstüne ek bir katman getirdiği için ekranda oluşabilecek çiziklerin oluşturabileceği görsel bozulmaların önüne geçiyor. Aynı zamanda ekranınızı yeni çiziklere karşı da koruyor.

Sihirli Sünger ile Ekran Çizikleri Nasıl Düzeltilir?

Mutfakta kullandığınız sihirli süngerler ile telefon ekranındaki küçük çiziklerden kurtulmanız mümkün olacaktır. Sihirli süngerler, bir çok marka tarafından satılmaktadır. Mümkünse kaliteli bir sünger alın ve çok hafif bastırın. Çok bastırırsanız telefonunuzu aşındırabilirler.

Diş Macunu ile Ekran Çizikleri Nasıl Düzeltilir?

Diş macunu ile ekran çiziklerini gidermek için pamuklu temiz bir bez kullanın. Bezin ucuna az miktarda diş macunu sürün. Bezi ekranda kaydırarak dairesel hareketlerle ovalayın. Sonrasında ekranınızı hafif nemli bir bezle silin. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus diş macunu ekranınızdan tamamen silinip kaybolana kadar silme işlemine devam etmelisiniz.

Karbonat ile Ekran Çizikleri Nasıl Düzeltilir?

Karbonatla çiziklerden kurtulmak mümkün. Karbonat ile suyu karıştırın. Böylece macunsu bir kıvam elde etmiş olacaksınız. Elde ettiğiniz macunu pamuklu bir bez ile telefonun çizik bulunan bölgesine hafifçe sürüp dairesel şekilde ovalayın. Sonrasında nemli yumuşak bir bezle silin.

Araba Çizik Giderme Kremiyle Ekran Çizikleri Nasıl Düzeltilir?

Araba için kullandığınız çizik kremleri de telefonunuzdaki çizikleri gidermenize yardımcı olur. Kremi temiz yumuşak bir beze sürün, hafif dairesel hareketlerle silin.

Kabartma Tozu ile Ekran Çizikleri Nasıl Düzeltilir?

Kabartma tozu ile bir miktar suyu küçük bir kabın içinde karıştırın. Karıştırdıkça macunsu bir kıvam alacaktır. Çok az miktarda su kullanın. İki parça kabartma tozu kullanırsanız kalın bir macun elde edeceksiniz. Macunu temiz, pamuksu bir beze sürün. Yuvarlak ve yumuşak hareketle çizik olan bölgeyi silin. Sonrasında sildiğiniz bölgedeki fazlalığı gidermek için ekranınızı hafif nemli bir bezle silin.

Bitkisel Yağ ile Ekran Çizikleri Nasıl Düzeltilir?

Bu yöntem, küçük ve gizli çizikler içindir. Yağ geçici bir çözüm sunar. Çiziklerin üzerine damlacık olacak şekilde bitkisel yağ uygulayın. Sonra yumuşak bir bezle silin. Çizikleriniz için bu yöntem geçici olacaktır.

Bebek Pudrası ile Ekran Çizikleri Nasıl Düzeltilir?

Bebek pudrasını biraz su ile karıştırın. Böylece kalın bir macun elde edeceksiniz. Ekranınızdaki bulunan çiziklere uygulamak için macunu yumuşak bir beze sürün ve hafif hareketlerle çizikler üzerinde uygulayın. Sonra nemli bir bezle silin. Bu yöntem kabartma tozu yönteminden daha sağlıklıdır.

Yumurta ve Potasyum Alüminyum Sülfat ile Ekran Çizikleri Nasıl Düzeltilir?

Bu yöntem telefon ekranınızdaki bazı küçük çiziklerden kurtarabilir. Yöntemi uygulamak içimn mikrofiber bir bez, yumurta, alüminyum folyo ve alüminyum sülfat gerekir. Tencerede yumurta akını ve bir çay kaşığı alüminyum sülfatı karıştırıp 150 derece sıcaklıkta ısıtın. Mikrofiber bezi karışıma batırın. Bezi alüminyum folyoya koyduktan sonra tamamen kuruyana kadar 300 derecelik bir fırına yerleştirin. Bezi fırından çıkarın ve 20 ila 30 saniye boyunca soğuk suyla yıkayın. Bu adımı üç kez tekrarlayın. Bezi 48 saat boyunca kurumaya bırakın. Sonrasında çizikleri temizlemek için bezi kullanabilirsiniz.

Cila ile Ekran Çizikleri Nasıl Düzeltilir?

Brasso ve Silvo gibi cilaların telefon ekranındaki çizikleri giderdiği söyleniyor. Ancak bu cilalar bazen ekran kaplamayı kaldırabilir ve daha büyük çiziklere neden olabilir. Bu yöntemi uygulamak isterseniz oldukça dikkatli olmalısınız.

Bir kabın içine cila döküp, cilaya yumuşak bir bez batırın. Bezi dairesel hareketlerle çizik olan bölgeye ovalayın. Fazlalığı gidermek için telefon ekranınızı temiz bir bezle silin.

Bunların yanı sıra telefon ekran çizik giderici ürünler kullanabilirsiniz. Dokunmatik ekran koruyucu çizik giderici olarak satılan bu ürünler sayesinde de ekran çiziklerinden kurtulabilirsiniz.

Bu yazımızda çizik telefon ekranı onarma yöntemlerini paylaştık. Size yardımcı olması ümidi ile.

 

 Kaynak : https://iyiarastir.com/cizilen-telefon-ekrani-nasil-duzeltilir/ & Çizilen Telefon Ekranı Nasıl Düzeltilir?

 

 

Kategori
Etiket

 

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pro Line Kedi Kumu

Wednesday Dizisi Yorumları